Wat een transparant logo is en waarom u het nodig heeft

JPEG, PNG, PDF, EPS. Er lijken verschillende afbeeldingsindelingen op internet te zijn en u weet misschien niet welke u moet gebruiken en waarom. Heeft iemand je ooit gevraagd om een ​​transparant logo te geven voor een project? Voor het geval je het je afvroeg: het is geen logo waar je doorheen kunt kijken. Het is een logo met een onzichtbare achtergrond. Vandaag leggen we uit wat een transparant logo is en waarom je er een nodig hebt!

Blog Logo

Wat is een transparant formaat?

Een transparant logo is een logo in PNG- of vectorformaat. Ze zijn gemakkelijk te herkennen omdat de achtergrond van de afbeelding onzichtbaar is in tegenstelling tot andere formaten zoals JPEG. Daarom is het heel gemakkelijk om een ​​transparant logo te gebruiken om verschillende onderdelen van uw merk te creëren.

PNG is een afkorting voor Portable Network Graphics en werd in 1995 opgericht om te concurreren met het GIF-formaat, dat opereerde onder een royalty-systeem. Momenteel wordt het GIF-formaat meestal gebruikt voor afbeeldingen met weinig kleuren of geanimeerde afbeeldingen.

Wanneer een PNG- of vectorformaat gebruiken?

Gebruik het PNG- of vectorformaat als de achtergrond van uw afbeelding transparant en niet wit moet zijn. Dit kan zijn voor uw e-mailhandtekening, een pictogram, bedrijfslogo of profielfoto op sociale media. Zoals u zich kunt voorstellen, is het belangrijk om een ​​transparant logo te hebben, aangezien u het waarschijnlijk op verschillende platforms zult moeten gebruiken. De transparante achtergrond zal erg handig zijn. Mogelijk bent u een site tegengekomen waar het bedrijfslogo of de afbeelding een wit kader had. Dit geeft aan dat het PNG- of vectorformaat niet is gebruikt. Ook geeft het een indruk van slordig werk.

PNG-bestanden hebben ook geen invloed op de kwaliteit van de afbeelding wanneer ze zijn gecomprimeerd. In tegenstelling tot JPEG, gebruikt dit formaat compressie zonder verlies, dus het zorgt voor een veel betere beeldkwaliteit voor elk beeld dat illustraties, verloop of effen kleuren bevat. Over het algemeen zorgt deze beeldkwaliteit echter voor een grotere bestandsgrootte. Het is daarom noodzakelijk om uw oordeel te gebruiken bij de beslissing wanneer u PNG gebruikt. We raden aan om het PNG-formaat te gebruiken als er transparantie, verloopkleuren, goed gedefinieerde effen kleuren of tekst zijn.

PNG-bestanden is niet hetzelfde als vector. Je kunt niet spelen met de afmetingen van de afbeelding, omdat deze dan korrelig wordt. We raden aan om vectorformaten zoals de SVG te gebruiken als u uw logo wilt vergroten of verkleinen. Vectorformaten zijn ook erg populair bij grafisch ontwerpers en drukkers.

B Social Media

B Social Media weet dat het belangrijk is om een transparant logo te hebben. Voor uw website of andere grafische ontwerpen oogt een transparant logo altijd professioneel. B Social Media levert daarom altijd het logo op met transparante achtergrond en in vector bestand. Vraag hier uw vector bestand aan.

Klik voor Whatsapp!