Tips voor logo SEO optimalisatie

Wist jij dat onze professionals facebook blueprint certification en google certification hebben? Dit zijn certificaten uitgegeven exclusief door Facebook en Google. Meer weten over Facebook blueprint of google certification? Een logo is meer dan het beeldmerk van een bedrijf. Zo kun je een logo ook gebruiken voor je website SEO. Er zijn verschillende methodes om je logo SEO geschikt te maken. Wij hebben 3 tips op een rij gezet om een logo juist te gebruiken voor SEO-doeleinden.

1. Alt teksten

Alt teksten zijn erg belangrijk en misschien wel noodzakelijk bij een logo. Alt teksten zorgen ervoor dat Google weet waarvoor de desbetreffende afbeelding voor dient. Hierdoor kan Google makkelijker jouw logo indexeren en dus ook hoger in de zoekresultaten zetten. Bij WordPress kun je gemakkelijk bij je media per afbeelding je Alt-tekst toevoegen.

2. Logo tekst optimaliseren

Jouw logo tekst optimaliseren is een eenvoudige manier om jouw bedrijfsnaam makkelijk te laten uitlichten bij Google, waardoor het sneller opgepakt wordt in de zoekresultaten. Hoe optimaliseer je tekst in een afbeelding? Bij Adobe Illustrator is dit een eenvoudig proces. Ga naar: Bestand -> Exporteren -> Exporteren als… -> Kies als indeling .PNG -> Exporteren -> Klik bij Anti-aliasing: Tekst geoptimaliseerd -> Klik dan op: Ok. Nu is je logo tekst geoptimaliseerd.

3. Bestandsnaam

Geef jouw logo de juiste bestandsnaam. Voor het kiezen van een goede bestandsnaam moet je denken aan eenvoudig en duidelijke tekst. Vaak wordt dit vergeten en verwaarloosd omdat het zo’n simpele stap is voor de juiste SEO. Wat is een juiste bestandsnaam? Geef jouw bestand in zo weinig mogelijk woorden de juiste omschrijving en vermijd lidwoorden. En gebruik een laag streepje in plaats van een spatie. Voorbeeld van een juiste bestandsnaam: Logo_bedrijfsnaam.PNG

Wat is SEO?

SEO staat voor: Search Engine Optimalisation. In het Nederlands: Zoekmachine optimalisatie. Zoekmachines zoals Google kijken naar alle onderdelen van jouw website, waaronder ook afbeeldingen en daarbij hoort ook het logo. De gemakkelijker en behulpzaam Google een website met alle toebehoren vindt, hoe hoger jij scoort met SEO.

Vind jij deze tips handig en wil je meer logo tips van professionals? Bekijk dan ook: 4 Tips voor een logo in 2020! 

Logo laten ontwerpen

Ben je overtuigd na het zien van ons portfolio? Aanvragen doe je simpel en snel via onze website. We vragen je om bepaalde informatie welke ons helpt een goed beeld te vormen van je onderneming en/of wensen. Heb je voorbeelden of een eigen schets? Stuur deze vooral mee.

Meer informatie over logo ontwerp

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met ons op. We proberen je vraag binnen 24 uur te behandelen. Veel algemene vragen hebben we daarnaast beantwoord op onze veelgestelde vragen pagina.

Stel ons je vraag