4 Tips voor een logo in 2021

Een logo laten ontwerpen is superbelangrijk voor een bedrijf die professionaliteit wil uitstralen. Een logo is de eerste indruk van een bedrijf. Daarom hebben alle ondernemingen een logo nodig. Zelfs de COVID-19 ‘Corona virus’ heeft zijn eigen embleem (logo) die herkenbaar is voor iedereen over de gehele wereld.

Voorbereiding

‘Een goede voorbereiding is het halve werk’ regel geld ook voor je een logo gaat maken. Voor een professioneel logo is ook een professioneel grafisch ontwerpprogramma nodig zoals Adobe Illustrator.

Simpel

Een logo moet uitstralen waar het bedrijf voor staat maar het moet ook simpel zijn. Iedereen moet in één oogomslag kunnen zien wat het logo representeert. Om een logo zoveel mogelijk professioneel en betrouwbaar over laten komen is een simpel ontwerp de oplossing.

Herkenbaar

Het is ook uiterst belangrijk dat een logo herkenbaar is voor iedereen. Het moet uitstralen wat het bedrijf wil uitstralen en het moet makkelijk onthouden worden. Hoe vaker een logo of bedrijf wordt gezien dan zal het met betrouwbaarheid worden geassocieerd. (Dat is de reden van de vele reclames van grote bedrijven op televisie.) Herkenbaarheid is dus betrouwbaarheid

Tijdloos

Door de jaren heen zal er veel veranderen binnen bedrijven. (Zeker nu in deze onzekere tijden.) Maar een logo zal altijd hetzelfde blijven. Daarom is het belangrijk dat een logo tijdloos is en over 10 jaar nog steeds een goed logo is.