Logo in video plaatsen

Of het nu voor een instructievideo is of voor je YouTube-kanaal, het is belangrijk dat je video’s er professioneel uitzien. Dit zal je helpen opvallen en views krijgen. Laten we vandaag eens kijken hoe u uw logo in uw video’s kunt gebruiken. Uw logo blijft een belangrijk element van uw merkimago en moet overal terug te vinden zijn: op uw website, visitekaartjes en zelfs uw video’s!

Het belang van een flexibel logo

Laten we bij het begin beginnen. Wanneer u uw logo maakt, moet het flexibel zijn. Met andere woorden, u moet uw logo op elk medium kunnen gebruiken, zowel op het web als in gedrukte vorm. Wanneer u een bedrijf start, kunt u tijdens het bestaan ​​verschillende communicatiekanalen gebruiken. Misschien maak je zelfstudievideo’s of zelfs een YouTube-kanaal om je community te laten groeien. Houd er daarom rekening mee dat u een flexibel logo moet maken, zodat u uw logo niet regelmatig hoeft te wijzigen.

Maar wat zijn nu precies de criteria voor een flexibel logo?

In feite moet het relatief eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken zijn. Vermijd het gebruik van te veel elementen of te veel details, omdat dit de reproductie van het logo verstoort. Het is ook aan te raden om niet meer dan drie kleuren te gebruiken om een ​​zekere harmonie te behouden. Aan de andere kant kunt u zelfs verschillende versies van uw logo hebben, bijvoorbeeld een zwart-witte versie, een andere met alleen het embleem. Een vereenvoudigde versie van je logo kan handig zijn voor je video’s.

Gebruik je logo in de thumbnail

Als je de aandacht wilt trekken en views wilt hebben, is het essentieel dat de thumbnail van je video perfect is. Dit is de afbeelding die je video introduceert. Het moet representatief zijn en de aandacht trekken. Of je nu je kanaal begint of al een expert op YouTube bent, het kan de moeite waard zijn om je logo, of zelfs een vereenvoudigde versie, aan je thumbnails toe te voegen. Dit maakt het gemakkelijker om u te herkennen en voegt een vleugje professionaliteit toe.

Gebruik je logo in je video-intro

Je zou je logo in de eerste paar seconden van je video kunnen gebruiken, vooral in de introductie. Er zijn verschillende redenen waarom videomakers introducties gebruiken in hun YouTube-video’s. Ten eerste kunnen ze snel laten zien wie ze zijn en wat ze doen, terwijl ze hun knowhow tonen. Dit is een voorproefje van wat komen gaat. Het moet allemaal interessant zijn, want makers hebben maar een paar seconden om bezoekers te overtuigen om naar hun inhoud te luisteren. Daarnaast verlengen introducties ook de duur van de video.

Gebruik je logo in de video

We hebben ook gemerkt dat verschillende kanalen hun logo direct in de video gebruiken. Vaak vinden we hun embleem rechtsboven of rechtsonder. Het geheel is vrij discreet, je kunt een zwarte of witte versie gebruiken zodat het altijd goed past bij de achtergrond. Het gebruik van je logo hier is vooral bedoeld om de kijker eraan te herinneren dat het een video is van een heel specifiek kanaal. Als u daarnaast wilt dat uw logo zichtbaar is tijdens de uitzending, kunt u een vereenvoudigde versie van uw logo gebruiken. Als u bijvoorbeeld een combinatiemerklogo heeft, is het een optie om alleen het symbool te gebruiken.

Gebruik je logo aan het einde van je video

Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, kun je ook je logo aan het einde van je video gebruiken. Onthoud dat hoe meer mensen je logo zien, hoe groter de kans is dat ze je kanaal zullen onthouden. Er zijn verschillende manieren om een ​​YouTube-video af te sluiten, het is aan jou om te kijken wat het beste bij je past.

Je kunt zelfs een specifieke sjabloon gebruiken om andere video’s op je kanaal te laten zien. Maar wat u ook besluit te doen, dit is een geweldige kans om uw logo opnieuw te laten zien.

Herinnering: maak een logo voor je YouTube-kanaal

Als je een YouTube-kanaal hebt of van plan bent er binnenkort een te hebben, moet je daar rekening mee houden om een ​​perfect logo te hebben. Uw logo kan aanwezig zijn op uw video’s; het zal er echter nog steeds zijn als een afbeelding die het kanaal vertegenwoordigt.

Er zijn een paar regels die je moet volgen met betrekking tot YouTube-kanaallogo’s. Ten eerste moet de afbeelding in een cirkelvormig formaat worden weergegeven. Vervolgens moet een resolutie van 800 x 800 pixels worden gebruikt. Het logo van je YouTube-kanaal moet representatief en uniek zijn. We moeten je kanaal en je merkimago gemakkelijk kunnen herkennen.

Aangezien uw logo in verschillende formaten kan worden weergegeven, raden we u aan niet te veel kleine details te gebruiken, omdat deze wazig kunnen worden of verdwijnen. Een logo met transparante achtergrond is ook een must have voor het gebruik van je logo in video’s

Tot slot, zoals we al vaak hebben gezegd, wees niet bang om uw logo overal te gebruiken. We zouden het zowel op uw sociale media als op uw enveloppen moeten zien. Wat betreft video’s, je kunt je logo gebruiken op thumbnails, in de inleiding, conclusie, enz. Het belangrijkste is dat je een sterk merkimago creëert dat gemakkelijk zal worden herkend.